Recept

Mimosa-eitjes met foreleitjes en eetbare bloemen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker fleurige versie van het klassieke lentehapje. Eetbare bloemetjes vind je bij de grotere speciaalzaken. Je kunt de eitjes ook afwerken met kiemen en scheutjes zoals tuinkers, prei- of erwtenscheutjes.

De eitjes zijn ook lekker met extra verse kruiden zoals peterselie of bieslook in de vulling. Je kunt er ook avocadovruchtvlees of snippers gerookte zalm onder mengen.

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder ijskoud water en pel ze. Halveer ze en haal er voorzichtig de eidooiers uit. Leg de eiwitten op een mooi bord.

  2. 2

    Plet de eidooiers met een vork heel fijn en meng er de mayonaise, het paprikapoeder, peper en zout onder. Schep de vulling in een grote spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

  3. 3

    Spuit kleine toefjes van de eitjesvulling in de gehalveerde eiwitten. Werk ze af met de foreleitjes, de eetbare bloemen en de peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mimosa-eitjes met foreleitjes en eetbare bloemen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!