Recept

Komkommergazpacho

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mmm, wat een fris soepje!

Tip: geen fan van rauwe knoflook? Gebruik dan gefermenteerdeof gerookte knoflook voor een subtielere smaaktoets. Deze knoflook vind je in ­speciaalzaken.

bereiding
  1. 1

    Schil de komkommers en snij ze in kleine stukjes. Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Doe de komkommer, de ­paprika, de knoflook, de ui, de jalapeñoplakjes, het limoensap, de helft van de koriander en 2 eetlepels olijfolie in een blender en mix glad.

  3. 3

    Voeg er de koude groente-bouillon aan toe en mix nog eens goed door. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout en zet hem minstens 2 uur in de koelkast om goed te koelen.

  4. 4

    Serveer de koude gazpacho in glaasjes en werk hem af met de rest van de koriander, een extra jalapeñoplakje en de gefrituurde uitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Komkommergazpacho

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!