Recept

Gazpacho van paprika met ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een koud soepje = het perfecte hapje op een warme dag.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en leg de halve paprika's op een met bak-papier beklede bakplaat met de snijkant naar onder. Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven tot het vel zwartgeblakerd is. Leg ze in een kom, dek de kom af met folie en laat de paprika’s afkoelen. Verwijder vervolgens het vel en snij het vruchtvlees in blokjes.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Mix de paprika, de ui en de knoflook samen met de koude groentebouillon en de tomatenblokjes glad in de blender. Kruid de soep met het gerookte paprikapoeder, de cayennepeper en zout. Zet de soep minstens 2 uur in de koelkast.

  3. 3

    Breng de ricotta op smaak met peper en zout. Rooster de amandelschilfers in een droge pan goudbruin.

  4. 4

    Serveer de koude paprikasoep in glaasjes. Werk ze af met een lepeltje ricotta, de amandelschilfers en het basilicum. Serveer er de rest van de ricotta bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gazpacho van paprika met ricotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!